Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ψήφισμα Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής καταγγέλλουμε τη δίωξη του Σάββα Mιχαήλ, γραμματέα του EEK και του Kωνσταντίνου Mουτζούρη, πρώην πρύτανη του Eθνικού Mετσόβιου Πολυτεχνείου, ύστερα από μήνυση της ναζιστικής συμμορίας της χρυσής αυγής.

Η μήνυση είχε κατατεθεί το 2009 εναντίον σχεδόν όλης της ελληνικής Αριστεράς, διαφόρων συλλογικοτήτων και μεμονωμένων προσωπικοτήτων, μετά τα βίαια επεισόδια που προκάλεσε η χ.α. στον Άγιο Παντελεήμονα Αθηνών.

Πολύ αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2012, μετά από μια σειρά ομιλιών του Σάββα Μιχαήλ σε αντιφασιστικές εκδηλώσεις, οι Ναζί κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ένα κατάπτυστο λίβελλο με φωτογραφίες του γραμματέα του ΕΕΚ και με το δολοφονικό αντισημιτικό κάλεσμα «Λιώστε το Εβραϊκό σκουλήκι». Λίγο πριν, τον Νοέμβριο του 2012, οι ελληνικές κρατικές εισαγγελικές αρχές δέχτηκαν την μήνυση της ΧΑ του 2009 και διέταξαν ανακρίσεις από την ΓΑΔΑ.

Τώρα, τον Ιούνιο του 2013, παραπέμπουν σε δίκη, από όλο τον μακρύ κατάλογο των μηνυμένων, κατ’ επιλογή, τον Σάββα Μιχαήλ για το περιεχόμενο αντιφασιστικής προκήρυξης της οργάνωσής του και τον πρώην Πρύτανη του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου κ. Kωνσταντίνο Μουτζούρη, για το ότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επέτρεπε την λειτουργία του Athens Indymedia από τον χώρο του Πολυτεχνείου. Oι κατηγορίες που βαρύνουν τους δυο κατηγορούμενους είναι «συκοφαντική δυσφήμιση», «διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξη της κοινής ειρήνης».

Το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης που μας έχει επιβληθεί, παράλληλα με την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, την επιστράτευση απεργών, το χτύπημα διαδηλώσεων και απεργιών, τα κολαστήρια των κέντρων κράτησης μεταναστών και τις επιθέσεις στους κατειλημμένους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους επιχειρεί και να λογοκρίνει πολιτικές ανακοινώσεις και να επιβάλει με νομότυπο τρόπο την ποινικοποίηση του αντιφασιστικού λόγου και της αντιφασιστικής δράσης.

Από την πλευρά μας οφείλουμε να μην τους το επιτρέψουμε. Να μην αφήσουμε κανένα αντιστεκόμενο άνθρωπο μόνο του απέναντι στην καταστολή των εξουσιαστικών μηχανισμών του κράτους και του κεφαλαίου. Καλούμαστε να αποκρούσουμε τη συνδυασμένη επίθεση του διαπλεκόμενου κρατικού δικαστικού-κατασταλτικού μηχανισμού με την παρακρατική φασιστική συμμορία με τον δήθεν «αντισυστημικό» χαρακτήρα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους και απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές.
Όλοι και όλες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων
(στο Α΄Mονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, κτίριο 9)
την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη, στις 8.30 π.μ.

Aθήνα 1-8-2013