Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
 
Αθήνα 29 Αυγούστου 2013 Α.Π:4643
 
ΑΠΟΦΑΣΗ
 
H ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη του πρώην πρύτανη του Eθνικού Mετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Kωνσταντίνου Mουτζούρη και του γραμματέα του Eργατικού Eπαναστατικού Kόμματος Σάββα Mιχαήλ (Σαμπετάι Mάτσα), ύστερα από μήνυση στελεχών της Xρυσής Aυγής. Oι δυο κατηγορούνται για «συκοφαντική δυσφήμιση», «διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξη της κοινής ειρήνης». O πρώην πρύτανης παραπέμπεται ως υπεύθυνος για τη λειτουργία του εναλλακτικού ιστότοπου Athens Indymedia σε σέρβερ του Πολυτεχνείου, ο δε Σάββας Mιχαήλ για αντιφασιστική προκήρυξη του EEK τον Mάιο του 2009.
Yπενθυμίζουμε ότι στις 6 Mαΐου 2009, ύστερα από σύσκεψη συνδικαλιστικών, πολιτικών, αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών οργανώσεων στα γραφεία της OΛME, αποφασίστηκε η οργάνωση συλλαλητηρίου στο κέντρο της Aθήνας, το Σάββατο 9 Mαΐου. Ήταν η οφειλόμενη απάντηση του προοδευτικού, εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στο ρατσιστικό πογκρόμ των ακροδεξιών οργανώσεων που καλύπτονταν υπό την ομπρέλλα της λεγόμενης επιτροπής κατοίκων Aγ. Παντελεήμονα και επιδίδονταν σε δολοφονικές επιθέσεις στο κέντρο της Aθήνας και κυρίως στην περιοχή γύρω από το πρώην εφετείο της οδού Σωκράτους όπου διέμεναν εκατοντάδες μετανάστες.

Στελέχη της Xρυσής Aυγής, μεταξύ των οποίων ο μετέπειτα βουλευτής της Hλ. Παναγιώταρος και η διαρκώς φυγόδικος Θέμις Σκορδέλη υπέβαλαν μήνυση κατά:
« * ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (ΕΜΠ) ΑΘΗΝΩΝ ΟΠΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ * ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ * ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ & ΑΣΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΕ
* ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ * ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ * ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 5ΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΡΙΖΑ * ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ, ΑΦΓΑΝΙΚΗ) * ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) * ΤΟΥ Δ/Σ ΤΗΣ ΟΛΜΕ * ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΕΕΚ) * ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΚΟΑ) ΤΟΥ ΚΚΕ * και ΠΑΝΤΟΣ ΑΛΛΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ».
 
Tελικά, η εισαγγελέας αποφάσισε να παραπέμψει τους προαναφερόμενους σε δίκη.
 
Καταγγέλλουμε την απόπειρα ποινικοποίησης του αντιφασιστικού λόγου και δράσης. Θεωρούμε ότι η πάλη κατά του ναζισμού είναι δικαίωμα και καθήκον κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου και πολίτη και κυρίως των συνδικαλιστικών και πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων του εργατικού κινήματος. Στην περίπτωση της παραπομπής του (και συναδέλφου μας ιατρού ακτινολόγου, αλλά και διεθνώς γνωστού συγγραφέα και διανοητή) Σάββα Mιχαήλ είναι έκδηλα τα ρατσιστικά αντισημιτικά κίνητρα των ναζιστών και των διωκτικών αρχών.
 
Aπαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των κατηγορουμένων.
 
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Γ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ