Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Άρθρο στο anticapitalist.ru για τη δίκη

(το κείμενο στα ρώσικα)

(το κείμενο στα ελληνικά)
Έλληνες φασίστες κατηγορούν μαρξιστές μελετητές για "παραβιάση της κοινωνικής ειρήνης''

Στις 3 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα θα δικαστεί ο γραμματέας του ΕΕΚ Σάββας Μιχαήλ και
ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ Κ.Μουντζούρης για αντιφασιστική προπαγάνδα.

Οι ναζιστές – απ' το πρόσφατα εκλεγέν στο ελληνικό κοινοβούλιο με ποσοστό 7% και 18 βουλευτές -κόμμα της Χρυσής Αυγής, στράφηκαν ενάντια σε αριστερές πολιτικές οργανώσεις και προσωπικότητες με την κατηγορία της ''αντικοινωνικής δραστηριότητας''.

Τον κ. Σάββα, τον κατηγορούν για ''παραβίαση της κοινωνικής ειρήνης'' και ''υποκίνηση βίας'', βασιζόμενοι σε αντιφασιστικά φυλλάδια και δημοσιεύματα εντύπων του ΕΕΚ στο διάστημα 2009 - 2012 (π.χ. το σύνθημα ''Τσακίστε το φασισμό'' θεωρείται ότι υποκινεί σε βίαια επεισόδια). Ο κ. Μουντζούρης, κατηγορείται γιατί ως πρύτανης του Πολυτεχνείου επέτρεπε μέσω του server του ιδρύματος να λειτουργεί η ακτιβιστική πληροφοριακή σελίδα του Ιndymedia Athens.

Συνοπτικά, κινούνται με σκοπό την δίωξη των ριζοσπαστικών αριστερών αντιναζιστών ακτιβιστών, τη χρήση των κρατικών θεσμών προς όφελός τους - με αναφορές στην «διατήρηση της ειρήνης των πολιτών» - εννοώντας στην πραγματικότητα το περιβόητο «αντι-εξτρεμισμό". Ταυτόχρονα επιτίθενται στην ελευθερία του Διαδικτύου και στην αυτονομία των πανεπιστημίων (το καθεστώς του πανεπιστημιακού ασύλου αποτελεί αυτό για την Ελλάδα ένα σημαντικό θέμα).

Ο Σάββας Μιχαήλ είναι αρκετά γνωστός στους Ρώσους αριστερούς, αποτελεί βασική μαρξιστική πνευματική προσωπικότητα, είναι συγγραφέας σημαντικών λογοτεχνικών αναλύσεων καθώς επίσης και συγγραφέας αναλύσεων φιλοσοφικού, θεολογικού και ταξικού περιεχομένου. Επανειλημμένα έχει επισκεφθεί τη χώρα μας συμμετέχοντας σε διάφορα συνέδρια στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη.

Η Ρωσική Σοσιαλιστική Κίνηση, απαιτεί την άμεση διακοπή της δικαστικής δίωξης του Σάββα Μιχαήλ και του Κ. Μουντζούρη καθώς και άλλων αριστερών προσωπικοτήτων. Στην Ελλάδα όπως και στη Ρωσία, η αστυνομική καταστολή και η ναζιστική τρομοκρατία ενάντια σε αριστερούς, δημοκράτες και αντιναζιστές αποκτούν μαζικό χαρακτήρα. Για το λόγο αυτό δηλώνουμε απερίφραστα ότι ''ο αντιφασισμός όχι μόνο δεν είναι αδίκημα αλλα αποτελεί χρέος κάθε πολίτη και κάθε πραγματικού πατριώτη''.

Καλούμε όλους τους Ρώσους αριστερούς, τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς ακτιβιστές να στείλουν επιστολές συμπαράστασης στο ΕΕΚ (eek@eek.gr), επίσης για μετάφραση στα αγγλικά στον Igor Gotlib (lenalt@front.ru).