Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Mάριος Mπέζγος, κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Aθηνών για τη δίκη του Σάββα Mιχαήλ: Καταδικάζω την αντισημιτική δυσωδία

O κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Aθηνών Mάριος Mπέζγος με μήνυμά του εκφράζει την αλληλεγγύη του στο διωκόμενο από τους ναζιστές της Xρυσής Aυγής Σάββα Mιχαήλ. Στο μήνυμά του αναφέρει:

« Φίλτατε Σάββα,
συμπαρίσταμαι στα πάθη σου που είναι άλλωστε κοινά μας πάθη, απλώς εσύ έχεις το "προνόμιο" να τα υφίστασαι ενωρίς και εμφανώς, ενώ εμείς οι άλλοι θα τα υποστούμε αργότερα και με αλλιώτικους ίσως τρόπους. Σε κάθε περίπτωση και με την ιδιότητά μου ως Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών δηλώνω τα εξής: 

"Απερίφραστα καταδικάζω κάθε αναρρίπηση οποιουδήποτε ολοκληρωτισμού στον τόπο μας σήμερα και ιδίως του λεγομένου "φαιού" ολοκληρωτισμού χιτλερικής προέλευσης, αντισημιτικής δυσωδίας και ρατσιστικής χροιάς. Με αφορμή την δίωξη του Σάββα Μιχαήλ Μάτσα για τις αντιρατσιστικές απόψεις του δηλώνω αλληλέγγυος σε αυτόν, όχι μόνο προσωπικά και φιλικά, αλλά και κοσμοθεωρητικά και φιλοσοφικά. Πιστεύω ότι ο αντισημιτισμός είναι αντιχριστιανισμός και ως συνειδητός θεολόγος με την πανεπιστημιακή ιδιότητα και την ακαδημαϊκή ευθύνη μου δηλώνω την πλήρη αντίθεσή μου στον αντισημιτισμό, ακριβώς επειδή υπερασπίζομαι τον χριστιανισμό, την εκκλησία και την Ορθοδοξία. Εύχομαι και ελπίζω στην πλήρη και σύντομη δικαίωση του Σάββα Μιχαήλ Μάτσα καθώς επίσης στην εξάλειψη του αντιχριστιανικού - αντισημιτικού εξαμβλώματος από οποιονδήποτε κι αν εκπροσωπείται, οπουδήποτε και οποτεδήποτε. 

Μάριος Μπέγζος, Κοσμήτορας
Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθήνα, 31η Αυγούστου 2013».