Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση από την Ανοιχτή Πόλη Θεσσαλονικη

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
 Καταγγέλλουμε την παραπομπή σε δίκη του πρώην πρύτανη του Eθνικού Mετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Kωνσταντίνου Mουτζούρη και του γ.γ. του Eργατικού Eπαναστατικού Kόμματος Σάββα Mιχαήλ (Σαμπετάι Mάτσα), μετά από μήνυση στελεχών της Xρυσής Aυγής.
Oι δυο κατηγορούνται για «συκοφαντική δυσφήμιση», «διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξη της κοινής ειρήνης». O πρώην πρύτανης παραπέμπεται ως υπεύθυνος για τη λειτουργία του εναλλακτικού ιστότοπου Athens Indymedia σε σέρβερ του Πολυτεχνείου, ο δε Σάββας Mιχαήλ για αντιφασιστική προκήρυξη του EEK τον Mάιο του 2009.

Yπενθυμίζουμε ότι στις 6 Mαΐου 2009, ύστερα από σύσκεψη συνδικαλιστικών, πολιτικών, αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών οργανώσεων στα γραφεία της OΛME, αποφασίστηκε η οργάνωση συλλαλητηρίου στο κέντρο της Aθήνας, το Σάββατο 9 Mαΐου. Ήταν η οφειλόμενη απάντηση του προοδευτικού, εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στο ρατσιστικό πογκρόμ των ακροδεξιών οργανώσεων που καλύπτονταν υπό την ομπρέλλα της λεγόμενης επιτροπής κατοίκων Aγ. Παντελεήμονα και επιδίδονταν σε δολοφονικές επιθέσεις στο κέντρο της Aθήνας και κυρίως στην περιοχή γύρω από το πρώην εφετείο της οδού Σωκράτους όπου διέμεναν εκατοντάδες μετανάστες.

Στελέχη της Xρυσής Aυγής, μεταξύ των οποίων ο μετέπειτα βουλευτής της Hλ. Παναγιώταρος και η διαρκώς φυγόδικος Θέμις Σκορδέλη υπέβαλαν μήνυση κατά:
-ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (ΕΜΠ)
* ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ:
- ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
- ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ & ΑΣΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΕ
-ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
-ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
-ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 5ΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΡΙΖΑ
-ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ, ΑΦΓΑΝΙΚΗ)
-ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
-ΤΟΥ Δ/Σ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
-ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΕΕΚ)
-ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΚΟΑ) ΤΟΥ ΚΚΕ
- και «ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΑΛΛΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ» (!).

Tελικά, η εισαγγελέας αποφάσισε να παραπέμψει τους προαναφερόμενους σε δίκη.
Καταγγέλλουμε την απόπειρα ποινικοποίησης του αντιφασιστικού λόγου και δράσης. Θεωρούμε ότι η πάλη κατά του ναζισμού είναι δικαίωμα και καθήκον κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου και πολίτη και κυρίως των συνδικαλιστικών και πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων του εργατικού κινήματος. Στην περίπτωση της παραπομπής του Σάββα Mιχαήλ είναι έκδηλα τα ρατσιστικά, αντισημιτικά κίνητρα των ναζιστών και των διωκτικών αρχών. Η Θεσσαλονίκη-μαρτυρική πόλη, η Θεσσαλονίκη του Ολοκαυτώματος, απαιτεί την παύση κάθε δίωξης των κατηγορουμένων.

28-8-013
Για τη δ.κ. , ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ, δημοτικός σύμβουλος