Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ Σπάρτακος


Κάτω τα χέρια από το σύντροφο Σάββα Μιχαήλ!
Να αποσυρθούν τώρα οι κατηγορίες στον ίδιο και στον Κωνσταντίνο Μουτζούρη!

Στις 3 Σεπτέμβρη 2013, ο γραμματέας του ΕΕΚ Σάββας Μιχαήλ, μαζί με τον πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Κωνσταντίνο Μουτζούρη, οδηγούνται σε δίκη μετά από μήνυση της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Οι κατηγορίες είναι παντελώς γελοίες: για τον πρώτο διατάραξη κοινής ειρήνης και διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια, επειδή υπέγραφε κάλεσμα του ΕΕΚ σε αντιφασιστική διαδήλωση (δηλαδή λόγω μιας πολιτικής δήλωσης), για τον δεύτερο συνδρομή σε ίδιου τύπου ενέργειες, επειδή επέτρεψε τη χρήση υλικοτεχνικού εξοπλισμού του ΕΜΠ από το indymedia (κατηγορία από την οποία έχει ήδη απαλλαγεί σε άλλες δίκες).

Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τόσο εξοργιστικό, μια γνωστή σε όλο τον κόσμο εγκληματική συμμορία, ηθικά και φυσικά υπαίτια για αναρίθμητες δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, νεολαίους και κοινωνικούς αγωνιστές, να κατηγορεί άλλους για πρόκληση βιαιοπραγιών. Κι όμως, η εισαγγελία δέχτηκε τη μήνυση και την προωθεί κανονικά. Το κράτος τείνει το χέρι στους ναζί, σε αντάλλαγμα των υπηρεσιών που του έχει προσφέρει η Χρυσή Αυγή.

Η υπόθεση της μήνυσης κάνει ακόμα πιο απλά ορισμένα ήδη γνωστά πράγματα:
  • το βαθιά φασιστικό και αντικομμουνιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, που επιχειρεί να ποινικοποιήσει οποιαδήποτε πολιτική άποψη δεν συμφωνεί με το αηδιαστικό ναζιστικό και ρατσιστικό της ιδεώδες
  • το βαθιά συστημικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, που γαυγίζει τις υποκριτικές κραυγές της ενάντια στο σύστημα, αλλά στην πραγματικότητα πίσω από αυτό το σύστημα είναι που κρύβεται πάντα για να προστατευθεί: πίσω από τους μπάτσους στις πορείες της, πίσω από τους εισαγγελείς στη βιομηχανία των μηνύσεων κατά πάντων που έχουν εξαπολύσει.
  • τον βαθιά αντιδραστικό ρόλο της αστικής δικαιοσύνης, που ρίχνει πάντα τους ναζί και τους ρατσιστές στα μαλακά, και κυνηγάει όσους έχουν την αξιοπρέπεια να τους αντιμάχονται
Δεν φοβόμαστε ούτε τα μαχαίρια, ούτε τις μηνύσεις της Χρυσής Αυγής.
Δεν αφήνουμε τους συντρόφους μας μόνους τους.

Με το μαζικό, μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες, θα στείλουν τη Χρυσή Αυγή από εκεί που ήρθε: στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας.

Κι αν δεν σας αρέσει, κάντε μας μήνυση.

Όλοι στη δίκη, 3 Σεπτεμβρίου, στο Πρώτο Mονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών