Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση της συλλογικότητας της εργατικής εφημερίδας Δράση για τη δίωξη του Σάββα Μιχαήλ


Η προκλητική δίωξη του γραμματέα του ΕΕΚ Σάββα Μιχαήλ, μετά από μήνυση ναζιστών της Χρυσής Αυγής, για μια πολιτική αντιφασιστική προκήρυξη της οργάνωσής του, αποτελεί καινοφανή απόπειρα ποινικοποίησης του αντιφασιστικού λόγου και “προληπτικής καταστολής” της αντιφασιστικής δράσης.
 
Μετά τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις, τις απεργίες, η “δημοκρατία” βάζει τώρα στο στόχαστρο και την ίδια τη διατύπωση και διακίνηση των ιδεών, επιχειρώντας να λογοκρίνει ακόμη και πολιτικές ανακοινώσεις και να θέσει εκτός νόμου τον αντιφασιστικό λόγο.
Η “δικαιοσύνη” προσφέρει ανοιχτά υπηρεσίες προστασίας προς τη φασιστική ιδεολογία και τις φασιστικές συμμορίες. Ό,τι δεν έχουν καταφέρει οι φασίστες στους δρόμους, λόγω της μαζικής αντιφασιστικής αντίδρασης που συναντούν, επιχειρείται με τη βοήθεια του κράτους και όλων των μηχανισμών του να επιβληθεί από τα πάνω με διώξεις και καταστολή.
 
Ας γίνει αυτή η δίωξη μπούμερανγκ για τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της ρατσιστικής και ολοκληρωτικής βαρβαρότητας που θέλουν να επιβάλλουν.
 
Ας γίνει, με τη στήριξη, την αλληλεγγύη και την κινηματική δράση όλων μας, άλλη μια ευκαιρία για να δείξουμε στην πράξη ότι “δεν θα περάσουν!”.
 
Η αντιφασιστική και αντικαθεστωτική δράση όχι μόνο δεν θα τρομοκρατηθεί αλλά θα κλιμακωθεί!

Όλοι/ες στα δικαστήρια της Ευελπίδων, Τρίτη 3 Σεπτέμβρη, στις 9 π.μ.

Συλλογικότητα της εργατικής εφημερίδας Δράση